Oproep AMAN: “sluit tijdelijk de deuren van de moskeeën”

Oproep AMAN: "sluit tijdelijk de deuren van de moskeeën"

Zondag 15 maart 2020,

Vandaag de dag worden onze levens beheerst door het corona virus. Overal in de wereld horen we berichten dat dit virus om zich heen grijpt en dramatische gevolgen heeft voor de volksgezondheid. Ook op het dagelijks leven heeft dit steeds meer invloed. In ons land neemt het aantal besmetting met het COVID-19-virus toe. Op het moment van schrijven zijn er 959 positieve corona testen (d.d. zaterdag 14 maart). In werkelijkheid is er een groter aantal mensen daadwerkelijk besmet. De verwachting is dat dit de komende dagen exponentieel zal stijgen.

De genomen maatregelen zijn op dit moment ontoereikend en de realiteit gaat ons inhalen als we nu niet nog drastischere maatregelen nemen. Dit heeft ook consequenties voor onze gebedshuizen.

Na intensief overleg met artsen uit de regio en landelijk, hebben wij als Associatie Marokkaanse Artsen Nederland besloten onze verantwoordelijkheid te nemen door onderstaande advies uit te spreken:

– « Vanuit medisch infectieus oogpunt – mede gebaseerd op adviezen van collega-artsen uit landen die reeds in grotere mate getroffen zijn – wil ik, namens de Associatie Marokkaanse Artsen Nederland, het nadrukkelijk doch dringend advies geven om de moskeeën pro-actief per direct niet meer open te stellen voor het algemeen publiek en dus de moskeeën te sluiten. Dit geldt dus niet alleen voor de lessen maar ook voor de gebedsdiensten. Dit advies dient te gelden tot nader order en is afhankelijk van de ontwikkelingen de komende dagen en weken, waarin zal blijken wat de daadwerkelijke impact op de volksgezondheid zal zijn. Een andere besluit dan deze (lees; bidden met 50 mensen of minder) zal lastig vol te houden zijn, is praktisch niet haalbaar (gezien advies afstand te houden > 1 meter) en is zeer moeilijk hand te haven.

Lees hieronder het volledige statement:

? AMAN statement mbt Corona virus

? luister en ? bekijk de video hieronder

.

Met vriendelijke groet,

A. Lahdidioui

voorzitter AMAN


Recent Posts