VOORLICHTING EN SCREENING RAMADAN EN DIABETES 2017
Zaterdag 27 mei is de eerste dag van de maand Ramadan begonnen. Een maand waarin van dageraad tot zonsondergang onder andere niet gegeten en niet gedronken wordt. Dit betekent dat er hier en daar de nodige aanpassingen doorgevoerd moeten worden in de dagelijkse activiteiten. Ouderen en (chronisch) zieken moeten, afhankelijk van hun gezondheid, advies vragen wat te doen met de medicatie en hun deelname aan de Ramadan. Zeker in deze periode van het jaar waarbij de Ramadan in de zomerse maanden valt en negentien uur niet eten én niet drinken niet ongebruikelijk is. Vandaag worden in het land tropische temperaturen bereikt waardoor dehydratie, vooral voor ouderen, op de loer ligt. Daarom organiseert AMAN al jaren rondom de Ramadan drukbezochte voorlichtingsbijeenkomsten, waarbij artsen langs verschillende moskeeën in Nederland gaan om in het Marokkaans/Berbers informatie en advies te geven.

UPDATE – 24 juni 2017

Het zit er alweer op voor dit jaar. Vandaag eindigt de Ramadan en zondag 25 juni is het de eerste dag van volgende maand. Iedereen Eid ul Fitr moubarak !

AMAN is alle vrijwilligers die een bijdrage hebben geleverd aan dit succesvolle AMAN project zeer dankbaar.

 

Al jaren organiseert AMAN rondom de Ramadan voorlichtingsbijeenkomsten, waarbij artsen langs verschillende moskeeën in Nederland gaan om in het Marokkaans/Berbers informatie en advies te geven:

– Wat zijn de symptomen van diabetes?

– Wat kunnen de gevolgen zijn van diabetes?

– Waar dient men zich in de Ramadan bewust van te zijn?

– Welke adviezen kunnen gegeven worden over ziekte en Ramadan?