Medische noodhulp Marokko

In de nacht van vrijdag 8 op zaterdag 9 september zijn we allemaal opgeschrikt door het verschrikkelijke nieuws dat een aardbeving met een sterkte van 7,2 op de schaal van Richter en het epicentrum lag in de regio Al Hauz in het Atlas gebergte, zo’n 70 kilometer ten zuidwesten van Marrakech. De gevolgen van de aardbeving zijn immens voor de lokale bevolking, waaronder meer dan 2000 overlijdens en gewonden.

Om het leed te verzachten is alle hulp nodig en van harte welkom. Met name de overlevenden en gewonden hebben spoedig adequate en accurate zorg nodig. Daarentegen dienen de lokale zorgverleners ondersteund en ontlast te worden.

Als Associatie Marokkaanse Artsen Nederland (AMAN), zijn wij ons momenteel aan het oriënteren welke en hoeveel zorgverleners in staat zijn om directe hulp ter plaatse te kunnen bieden. Het gaat hierbij om zorgverleners in de breedste zin van het woord,
waaronder: artsen, verpleegkundigen, anesthesie/operatie medewerkers, gipsmeesters etc. Afkomst is uiteraard niet van belang.

Dit betreft een inventarisatie. Op de achtergrond is overleg gaande of deze vorm van hulp daadwerkelijk nodig is en op welk termijn dit gerealiseerd dient te worden. Coördinatie is noodzakelijk, om de geboden hulp zo goed mogelijk te benutten.

Bent u in de gelegenheid om fysiek hulp te bieden, dan kunt u hiervoor onderstaande link invullen en uzelf aanmelden:

–> https://forms.gle/H81qQXGZ3wvXFjuw9 <–

LET OP: dit is vrijblijvend en verplicht u nog tot niets.

Zodra er meer duidelijkheid is, zal dit plan verder uitgewerkt worden en wordt contact opgenomen met de geïnteresseerden.

AMAN-voorzitter AMAN Ali Lahdidioui geeft, namens het bestuur aan, alles en iedereen uit de grond van zijn hart te willen bedanken voor de ondersteuning. Wilt u een financiële bijdrage leveren, onder de vermelding van “Medische Noodhulp Marokko” ontvangen wij uw donatie op de AMAN bankrekening nummer: NL48RABO 0143348507 of gebruik de tikkie hieronder:

https://betaalverzoek.rabobank.nl/betaalverzoek/?id=7I_luTb4QxyeYvQuDmlgPA

Namens de slachtoffers en het Marokkaanse volk, danken wij – uit de grond van onze harten, iedereen voor haar of zijn ondersteuning. Alle kleine beetjes helpen! En samen staan we sterk!!